Bestuur

Bestuursinteresse?

Het bestuur van SCG is op zoek naar versterking! Wil jij een uitdaging aangaan waarbij je onderdeel bent van een echte organisatie? Dan ben je bij SCG aan het juiste adres! Klik op onderstaande knop voor meer informatie over een bestuursjaar bij SCG.

Dirk van Kekem

Voorzitter


 

Mijn naam is Dirk van Kekem, ik ben 22 jaar oud. Momenteel zit ik in de laatste fase van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. In het academische jaar van 2018 tot en met 2019 zal ik de Student Consultancy Group voorzitten.

Voorzitter
Om, na de oprichter zelf, de eerste voorzitter van de Student Consultancy Group(SCG) te mogen zijn brengt veel uitdagingen met zich mee. De oprichtingsfase kunnen we inmiddels afgerond verklaren. De Student Consultancy Group is bekend onder studenten en bedrijven en er zijn al meerdere projecten succesvol afgerond. Nu is het aan mij en mijn bestuur om de ingeslagen weg een succesvol vervolg te geven. We hebben een diverse groep studenten uit verschillende studierichtingen waarmee ik denk dat we dit jaar met SCG nog meer bedrijven kunnen adviseren en studenten de mogelijkheid te geven om ervaring op te doen in de praktijk!

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Ik zie de Student Consultancy Group als een platform voor bedrijven en studenten. In tegenstelling tot andere studentenadviesbureaus voeren wij (meestal) de opdrachten die we krijgen niet zelf uit. Wij zoeken per opdracht een geschikte kandidaat en koppelen deze aan de opdrachtgever. Bedrijven vinden dus via ons hun studentconsultant en op deze manier krijgen meerdere studenten de kans om ervaring in de praktijk op te doen!

Lucas Oomkens

HR Manager

 

Mijn naam is Lucas Oomkens, 21 jaar oud. Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn bachelor studie: Business Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen het bestuur van SCG vervul ik de functie HR & Hoofd Projecten.

HR Manager
Als HR manager ben ik allereerst verantwoordelijk voor de werving van bestuursleden. Door onze huidige groei zijn wij constant op zoek naar nieuwe versterkingen voor ons bestuur, en dat is waar mijn core business ligt. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de projecten van SCG. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de aanlevering van nieuwe projecten. Daarnaast houd ik me bezig met het delegeren van deze nieuwe projecten naar de geschikte student(en).

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Het is de laatste jaren voor studenten steeds normaler geworden om je studie zo snel mogelijk af te ronden. Daarnaast zijn commissies, besturen en relevante werkervaring tijdens je studietijd veel populairder dan vroeger. De combinatie van deze twee trends leiden tot veel competitie op de arbeidsmarkt. Omdat studenten het steeds drukker krijgen naast hun studie, hebben ze geen tijd meer om vast te zitten aan een contract met vaste werktijden. Bij SCG kunnen studenten op projectbasis flexwerken op momenten wanneer het hen uitkomt, en zijn ze niet verplicht meerdere projecten uit te voeren. Kortom, de ideale manier om naast je studie professionele werkervaring op te doen.

Vincent Pigeaud

Community Manager

 

Mijn naam is Vincent Pigeaud, 22 jaar oud en op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Community Manager 
Als community manager ben ik verantwoordelijk voor de positionering van ons concept in de online community en probeer ik bedrijven en studenten zo goed mogelijk te bereiken. Mijn taak in het bestuur is dan ook om onze visie en doelen via het web uit te dragen.

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Studenten benaderen problemen binnen een bedrijf anders. Ze hebben geen vaste functie in het bedrijf en kunnen met een vrije rol makkelijker problemen herkennen. Deze problemen worden niet opgepakt binnen het bedrijf omdat ze niet behoren tot het takenpakket van een bestaande functie. Daarnaast hebben de studenten van nu een veel betere kennis van de hedendaagse innovaties. Dit is van groot belang in een snel transformerende wereld. Oudere werknemers hebben meestal een verouderde benadering die tijdrovender is dan nodig. Dit is waar SCG inspringt, wij kijken naar het bedrijf vanuit een ‘helicopterview’ en implementeren nieuwe technieken die het bedrijf efficiënter maakt.

Thom Boelens

Hoofd Projecten

 

Mijn naam is Thom Boelens, ik ben 21 jaar oud. Ik heb in februari mijn Bachelor International Business gehaald. Als onderdeel daarvan heb ik een half jaar gestudeerd in Suzhou, China. Naast mijn werkzaamheden bij SCG houd ik mij momenteel bezig als Taalcoach bij VluchtelingenWerk Nederland, het organiseren van Many Minds Groningen, en het trainen voor een goede tijd op de Mont Ventoux deze zomer.

Hoofd Projecten
In mijn rol haal ik nieuwe opdrachten binnen bij bedrijven en begeleid ik lopende projecten. Ik koppel deze projecten aan geschikte studenten en leidt deze in goede banen zodat Student Consultancy Group voor zowel bedrijven als studenten waardevol kan zijn.

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Onze getalenteerde studenten-consultants komen uit verschillende achtergronden en combineren hun frisse blik met opgedane kennis uit hun studie, waardoor ze in staat zijn oplossingen aan te dragen die vaak in het bedrijf zelf niet tot stand waren gekomen. Omdat studenten bij de SCG op projectbasis werken kunnen zij advies leveren en ervaring opdoen. Dit kunnen ze combineren met het voortzetten van hun studie en eventuele nevenactiviteiten, zodat zij synergie kunnen realiseren voor bedrijven en zichzelf.

Elisabeth Muthert

Project Supervisor

 

Mijn naam is Elisabeth Muthert, 23 jaar oud en op dit moment zit ik in de afrondende fase van mijn bachelor Industrial Engineering and Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen mijn studie heb ik de richting gekozen die zich voornamelijk bezig houdt met continue processen, de dynamiek en optimalisatie hiervan. Hoewel ik mij op dit moment grotendeels occupeer met de technische aspecten van deze processen, hoop ik dit in de toekomst meer te kunnen combineren met het business aspect binnen een organisatie.

Project Supervisor
Als Project Supervisor, houd ik mij bezig met het werven van studenten en projecten binnen SCG. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van studenten tijdens hun projecten. Door deze begeleiding en het contact met zowel het bedrijf als de student, zorg ik ervoor dat beide partijen tevreden zijn met het geleverde resultaat.

Waarom Student Consultancy Group?
Binnen bedrijven komt het vaak voor dat er al heel lang dezelfde manier van aanpak wordt geïmplementeerd puur om het feit dat deze werkwijze gewend is geraakt. Externe partijen zoals studenten hebben nog de mogelijkheid om met een frisse blik een oordeel te vellen over de stand van zaken en zijn daarbij in staat om buiten de vaak aanwezige tunnelvisie te treden. Evenzeer zijn studenten vaak goed op de hoogte van nieuwe technologieën en hedendaagse innovaties wat ervoor kan zorgen dat er naar een efficiëntere werkwijze kan worden toegewerkt. Aangezien studenten vaak behoefte hebben aan flexibiliteit, is het werken op projectbasis ideaal. De student zal, door een adviserende rol aan te nemen, de mogelijkheid hebben om zichzelf te ontwikkelen en zichzelf klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.

Esmee Luitjens

Grafisch Ontwerper & Marketing

 

Mijn naam is Esmee Luitjens en ik ben 21 jaar. Ik zit in het laatste jaar van mijn bacheloropleiding: Communicatie en Multimedia Design. Naast mijn studie voer ik verschillende projecten uit als freelance grafisch ontwerper. Binnen Student Consultancy Group zal ik mij bezig gaan houden met het grafisch vormgeven en de marketing.

Grafisch ontwerper & Marketing
Als grafisch ontwerper ben ik verantwoordelijk voor alle interne en externe grafische ontwerpen die van toepassing zijn binnen Student Consultancy Group zoals het ontwerpen en bijhouden van een brand book, het bedenken van logo’s, posters en de lay-out van contracten. Daarnaast houd ik mij bezig met de marketing van SCG. Hoe kunnen wij onze eigen identiteit verder uitdragen, zodat wij de hoogst haalbare kwaliteit kunnen leveren, zowel aan studenten kant als van de bedrijven kant.

Waarom Student Consultancy Group?
Uit eigen ervaring heb ik gemerkt hoe belangrijk het is, om naast je studie, ook praktijkervaring te op te doen. Alle kennis die je vanuit je studie opdoet, kan je door middel van Student Consultancy Group in praktijk brengen.

Lotte Dekker

Projecten & Acquisitie

 

Mijn naam is Lotte Dekker, 21 jaar oud en momenteel zit ik in mijn laatste jaar van mijn bachelor International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Projecten & Acquisitie
Met de functie Projecten & Acquisitie hou ik mij verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe projecten bij bedrijven. Door de snelle groei bij SCG, zal ik als versterking bij de acquisitie van projecten nuttig zijn en mij actief bezig houden met projecten-werving bij nieuwe bedrijven.

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Zelf heb ik gemerkt dat je tijdens je universitaire opleiding bij het oplossen van casussen enkel theoretische inzichten toepast. Eenmaal aan het werk na het afstuderen missen veel studenten een praktischere denkwijze om potentiële oplossingen in praktijk te kunnen brengen. Door het gebrek aan vrije tijd tijdens het studeren, is het voor veel studenten moeilijk om studie met praktijkervaring te kunnen combineren. Aangezien SCG op flexbasis projecten uitvoert en studenten dus zelf hun tijd kunnen inplannen, is dit de ideale mogelijkheid om je naast je studie nog meer te ontplooien en te ontwikkelen.

Joost Houtman

Documentatie & Beheer

 

Mijn naam is Joost Houtman, ik ben 20 jaar oud. Momenteel zit ik in het derde jaar van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Nederlands recht.

Documentatie & Beheer
Binnen SCG houd ik me bezig met documentatie en beheer. Ik ben bezig met het formuleren en herzien van de contracten, zowel met de studenten als met de bedrijven. Daarnaast houd ik me bezig met alle juridische zaken rondom de stichting. Ook ben ik verantwoordelijk voor het beheer van alle bestanden binnen SCG.

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Bij een zeer theoretische studie als rechten is het erg nuttig om daarnaast een manier te hebben om de opgedane kennis in de praktijk te kunnen brengen. SCG biedt studenten deze kans. Studenten krijgen de mogelijkheid om hun kennis in de praktijk te brengen en daarbij ook werkervaring op te doen. Voor bedrijven is SCG een interessante partner, omdat SCG over een database beschikt vol enthousiaste, gemotiveerde studenten die, net als ik, niet kunnen wachten om hun eerste stappen in het bedrijfsleven te zetten.

Philip Kambakhsh

Projecten & Acquisitie

 

Mijn naam is Philip Kambakhsh, ik ben 22 jaar oud, derdejaars student bedrijfskunde aan de RUG.

Projecten & Acquisitie
Binnen de Student Consultancy Group bekleed ik de functie van projecten & acquisitie. Binnen deze functie is het mijn verantwoordelijkheid om nieuwe projecten voor onze student-consultants binnen te halen, daarnaast zie ik er tijdens een project op toe dat de samenwerking tussen het bedrijf en de student-consultant soepel verloopt, zodat het project tot een goed einde geleid kan worden.

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Ik heb gekozen voor Student Consultancy Group omdat ik geloof dat studenten met hun actuele kennis van grote waarde kunnen zijn voor een bedrijf. Hiernaast zijn onze student-consultants vaak niet vastgeroest in een bedrijfscultuur, waardoor zij situaties vanuit andere oogpunten kunnen belichten dan de werknemers van het bedrijf zelf.

De voordelen van Student Consultancy Group (SCG)

    Verschillende sectoren

Wij kijken naar de interesses van een student en matchen zijn of haar profielschets aan een geschikte case. Studenten kunnen zo werkervaring opdoen in een werkveld dat ze aanspreken en bedrijven krijgen de meest geschikte student voor het vraagstuk!

snelheid en kwaliteit

 

Bij ons staan snelheid, conformiteit en kwaliteit hoog in het vaandel. SCG faciliteert een optimale samenwerking tussen student en bedrijf die zorgt voor een maximaal resultaat.

Praktijkervaring

De concurrentie op de arbeidsmarkt voor studenten is aan het toenemen en daarom kunnen studenten praktijkervaring opdoen zonder dat zij full-time stage moeten lopen of ergens in dienst moeten treden.

Flexwerken

Bij SCG leggen we je geen werkdruk op. Werken aan een project in jouw eigen tijd, wanneer je wilt en waar je wilt. Bedrijven hoeven dus ook niet voor werkruimte te zorgen. Hoe mooi is dat?

  Ontwikkel jezelf

De praktijkervaring die de student opdoet bij een bedrijf helpt hem of haar klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Bedrijven kunnen zich verder ontwikkelen door de nieuwe inzichten van studenten.

Begeleiding door SCG

Wij begeleiden en ondersteunen gedurende het project door middel van evaluatiegesprekken met de studenten en bedrijven.