Bestuur

JOOP STOLLE

Voorzitter

 

Mijn naam is Joop Stolle, 22 jaar oud. Ik heb mijn bachelor studie International Business aan de rijksuniversiteit Groningen afgerond. Tijdens mijn bachelor heb ik een half jaar gestudeerd in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Daarnaast doe ik momenteel een Master Finance.

Voorzitter
Om de derde voorzitter van de Student Consultancy Group(SCG) te mogen zijn brengt veel uitdagingen met zich mee. De oprichtingsfase kunnen we inmiddels afgerond verklaren. De Student Consultancy Group is bekend onder studenten en bedrijven en er zijn al meerdere projecten succesvol afgerond. Nu is het aan mij en mijn bestuur om de ingeslagen weg een succesvol vervolg te geven. Een basis aan vaste projecten is het devies, met een constante samenwerking tussen het bestuur en onze student consultants. We hebben een diverse groep studenten uit verschillende studierichtingen waarmee ik denk dat we dit jaar met SCG nog meer bedrijven kunnen adviseren en studenten de mogelijkheid te geven om ervaring op te doen in de praktijk!

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Ik zie de Student Consultancy Group als een platform voor bedrijven en studenten. In tegenstelling tot andere studentenadviesbureaus voeren wij (meestal) de opdrachten die we krijgen niet zelf uit. Wij zoeken per opdracht een geschikte kandidaat en koppelen deze aan de opdrachtgever. Bedrijven vinden dus via ons hun studentconsultant en op deze manier krijgen meerdere studenten de kans om ervaring in de praktijk op te doen!

HUIB WESSELMAN

Projecten & Acquisitie

 

Mijn naam is Huib Wesselman, 23 jaar oud. Zojuist heb ik mijn bachelor International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond en ga ik vanaf september beginnen aan een minor Finance. Als onderdeel van mijn Bachelor heb ik een half jaar gestudeerd in Dar Es Salaam, Tanzania.

Projecten & Acquisitie
Binnen de Student Consultancy Group bekleed ik de functie Projecten & Acquisitie. Met deze functie hou ik mij voornamelijk bezig met het werven van student-consultants en nieuwe projecten. Vervolgens zie ik er op toe dat de samenwerking tussen deze student-consultants en bedrijven in goede banen wordt geleid.

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Naar mijn inzicht ontbreekt er bij mijzelf en veel andere studenten ervaring in de praktijk. Middels Student Consultancy Group kunnen studenten alle opgedane kennis toepassen in de praktijk. Dit biedt voor zowel de studenten als bedrijven veel kansen. De student-consultants zullen namelijk als een frisse wind door de bedrijven waaien, met veel nieuwe ideeën en zonder vastgeroeste routine.

laura van weeren

HR & Projecten

 

Mijn naam is Laura van Weeren, ik ben 22 jaar oud en op dit moment zit ik in de afrondende fase van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als afstudeerrichting Nederlands recht.

HR & Projecten
Als HR-manager, houd ik mij bezig met het aantrekken van studenten, projecten en bestuursleden bij SCG. Daarnaast zorg ik voor de perfecte match tussen student en project en zie ik erop toe dat de samenwerking voor beide feilloos verloopt.

Waarom Student Consultancy Group?
Student Consultancy Group is de ideale verbinding tussen bedrijven en studenten. Bedrijven zijn vaak op zoek naar een actueel, innovatief en passend advies voor een bepaalde situatie. SCG geeft dan de perfecte oplossing. Onze student-consultants geven een frisse blik op de stand van zaken binnen het bedrijf terwijl ze zichzelf ontwikkelen door een adviserende rol aan te nemen. Door het werken op projectbasis bereiden studenten zich op een flexibele manier voor op de arbeidsmarkt.

YASMINE LURVINK

Projecten & Acquisitie

 

Mijn naam is Yasmine Lurvink, 22 jaar oud. Dit jaar zal ik mijn Bachelor Economics and Business Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen afronden met als studierichting Economics.

Projecten & Acquisitie
Met de functie Projecten & Acquisitie hou ik mij verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe projecten bij bedrijven. Door de snelle groei bij SCG, zal ik als versterking bij de acquisitie van projecten nuttig zijn en mij actief bezig houden met projecten-werving bij nieuwe bedrijven.

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Zelf heb ik gemerkt dat je tijdens je universitaire opleiding bij het oplossen van casussen enkel theoretische inzichten toepast. Eenmaal aan het werk na het afstuderen missen veel studenten een praktischere denkwijze om potentiële oplossingen in praktijk te kunnen brengen. Door het gebrek aan vrije tijd tijdens het studeren, is het voor veel studenten moeilijk om studie met praktijkervaring te kunnen combineren. Aangezien SCG op flexbasis projecten uitvoert en studenten dus zelf hun tijd kunnen inplannen, is dit de ideale mogelijkheid om je naast je studie nog meer te ontplooien en te ontwikkelen.

STEF LIPS

Documentatie & Beheer

 

Mijn naam is Stef Lips, ik ben 22 jaar oud en derdejaars rechtenstudent aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Documentatie & Beheer
Binnen SCG ben ik verantwoordelijk voor de contractuele zaken en het (juridische) beheer van de stichting. Daarnaast documenteer ik de algehele gang van zaken.

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Los van de studie die je volgt is het belangrijk je op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Dit geldt ook voor het commerciële vlak, los van de branche waar je in zit. Student Consultancy Group biedt studenten de kans zelf ‘real world experience’ op te doen op opdrachtbasis. Het is de uitgelezen kans om op een hoger niveau kennis maken met de dingen die je interessant lijken. Speerpunten hierbij zijn flexibiliteit en professionaliteit, wat voor zowel student als bedrijf interessant is. Op die manier kun je zekerder worden over je professionele toekomst of als bedrijf enthousiaste en ambitieuze studenten ontmoeten!

RACHEL GRAHAM

Projecten & Acquisitie

 

Mijn naam is Rachel Graham, ik ben 21 jaar en heb afgelopen jaar mijn bachelor Geneeskunde afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Projecten & Acquisitie
Aankomend jaar ga ik mij bezig houden met de functie Projecten & Acquisitie, samen met het bestuur zal ik mij richten op het werven van diverse projecten op verschillende vakgebieden en het verbreden van het netwerk onder de studenten. Daarnaast houd ik mij bezig met het koppelen van een project aan geschikte student-consultants om hun aansluitend tijdens het hele proces te begeleiden.

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
Zelf heb ik gemerkt dat er tijdens een universitaire opleiding vooral theoretisch inzicht wordt toepast tijdens het oplossen van casussen. Veel mensen missen de praktijkervaring die nodig is tijdens het werken na je studie, aangezien er weinig tijd is om stages te volgen. SCG beidt flexibiliteit aan voor studenten om zelf hun tijd in te plannen en om vanuit huis de mogelijkheid te krijgen om de praktijkervaring op te doen.

FLORIS TER HAAR

Projecten & Acquisitie

 

Mijn naam is Floris ter Haar, ik ben 21 jaar oud. Momenteel zit ik het derde jaar van mijn studie International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Project & Acquisitie
Komend jaar zal ik mij bezighouden met de functie projecten & acquisitie. Hier ben ik verantwoordelijk voor het werven van nieuwe bedrijven maar ook nieuwe student-consultants. Verder zal ik onze consultants assisteren tijdens het uitvoeren van een project en ervoor zorgen dit zo soepel mogelijk gaat. 

Waarom Student Consultancy Group (SCG)?
SCG is in mijn ogen het ideale platform om studenten met bedrijven in contact te brengen met onze database vol gemotiveerde studenten zal er altijd een geschikte student komen voor een project. Deze studenten brengen een nieuwe kijk op de projecten van bedrijven, waardoor er veel groeimogelijkheden ontstaan. Studenten kunnen op deze manier praktijkervaring op doen en zo tussen de studie door voorbereiden op de arbeidsmarkt.

 

 

 

 

 

Bestuursinteresse?

Het bestuur van SCG is op zoek naar versterking! Wil jij een uitdaging aangaan waarbij je onderdeel bent van een echte organisatie? Dan ben je bij SCG aan het juiste adres! Klik op onderstaande knop voor meer informatie over een bestuursjaar bij SCG.