Bestuursjaar bij SCG

 

SCG is een studenten-consultancy service voor bedrijven in verschillende sectoren. Met een groep toegewijde studenten uit verschillende studierichtingen geeft SCG advies aan bedrijven die tegen uitdagingen aanlopen. Als bestuur halen we de acquisitie van projecten op, voeren we zelf projecten uit en begeleiden we student-consultants uit onze database bij een project.

SCG is nog een jong bedrijf waar nog veel groeimogelijkheden liggen. Als bestuur is het een leuke uitdaging om veel initiatieven te nemen om deze groeimogelijkheden te realiseren. De dynamische status van SCG zal je als bestuurder enorm veel vrijheid bieden wat betreft de invulling van je functie en de implementatie van creativiteit.

Je kunt in september en februari starten aan een bestuursjaar bij SCG.

Wil jij graag nieuwe ervaringen opdoen, je netwerk vergroten en studenten begeleiden tijdens een project? Ben jij een WO student en wil je een part-time bestuursjaar aangaan? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Solliciteren voor een functie binnen het bestuur van Student Consultancy Group 2020-2021 kan door een e-mail te sturen naar [email protected], met daarin:

– Naam
– Telefoonnummer
– Studie + studiejaar
– Motivatiebrief
– CV

De deadline voor het inleveren van je motivatiebrief en CV is ZONDAG 6 DECEMBER 2020.

Wil je graag meer informatie of wil je ons liever eerst leren kennen? Op de site is veel informatie over ons te vinden en je kan ons altijd mailen voor een een koffie-afspraak!

Vacante functies binnen het bestuur:
– Hoofd IT: student met technische achtergrond
– Marketing: student uit alle studierichtingen
– Twee Projecten & Acquisitie: studenten uit alle studierichtingen
 

ERVARING VAN OUD SCG’ERS

Joyce Sint Nicolaas Msl

Meer dan een jaar geleden begon ik, samen met Joop Stolle, aan mijn avontuur bij het bestuur van de Student Consultancy Group. Na een korte inwerkperiode van mijn voorganger, mocht ik aan de slag als HR-manager ofwel, secretaris. Mijn taken bestonden voornamelijk uit het werven van nieuwe bestuursleden, ondersteunen van de voorzitter, toezien op een goede match tussen bedrijf en student-consultant en het contact met externe partijen.

Vooral uit het samenwerken met de andere bestuursleden haalde ik veel plezier. Brainstormsessies, discussies en het samen bouwen aan een beter SCG heeft mij ontzettend veel bijgebracht. Omdat SCG een relatief nieuw platform is, stond niets vast en waren we continu kritisch op ons eigen beleid.

Tijdens het beleidsweekend in november bespraken we uitgebreid zowel de persoonlijke doelen als de doelen voor SCG. Ook waren we kritisch naar elkaar. Ik genoot ervan om te zien hoeveel nieuwe ideeën er tot stand kwamen. Dit gaf veel vertrouwen in de toekomst van SCG als het komende bestuur.

De laatste maanden stonden in het teken van een soepele overdracht van bestuursverantwoordelijkheden. Een vloeiende bestuurswissel is van belang voor de continuïteit van SCG en dus bereidde ik mijn opvolger zo goed mogelijk voor op een jaar bij SCG. En zo kwam er in februari 2020 een einde aan mijn tijd bij SCG. Ik wil alle bestuursleden van SCG bedanken voor het mooie jaar en wens het nieuwe bestuur ontzettend veel plezier en succes!

Laura van Weeren
HR manager

Joyce Sint Nicolaas Msl

Tijdens mijn eerste studiejaren leek het mij interessant om praktijkervaring op te doen. Ik benaderde enkele bedrijven en startte zelf met het uitvoeren van een financiële analyse bij Enexis. Omdat ik verschillende bedrijven had benaderd kreeg ik meerdere toezeggingen voor opdrachten/projecten binnen dan die ik zelf kon vervullen. Dat bracht mij op het idee om andere studenten voor te stellen bij deze bedrijven.

Om het groter aan te pakken was ik opzoek gegaan naar andere enthousiaste bestuursleden en studenten om ervaring op te laten doen. Het doel van SCG was ook snel bepaald: studenten ervaring laten opdoen in de praktijk.

Het bestuur breidde zich binnen één jaar uit van 2 naar 4 naar 6 man/vrouw.
We leerden veel van elkaar, motiveerde elkaar en iedereen was goed in wat in hij/zij graag deed.
Iedereen liep hard voor elkaar en we werkten door tot in de late uurtjes. Het ene naar het andere nieuwe idee passeerde de revue en werd door iedereen altijd serieus gehoord. Men was kritisch en bereid om hard te rennen voor de ander. We hadden allemaal dan ook voor ogen om SCG op de kaart te zetten in Groningen, koste wat het kost.

Wat ik het meeste heb geleerd in mijn twee bestuursjaren is dat als je een omgeving creëert waarin iedereen zich comfortabel voelt dat hij/zij zijn/haar kwaliteiten dan zo goed mogelijk kan benutten en daarmee de meeste voldoening uit een bestuursjaar kan halen. Ik wil iedereen met wie ik heb samengewerkt bedanken voor de leuke tijd en vriendschappen die ik eraan heb overgehouden!

Inmiddels werk ik sinds een paar maanden als strategie consultant bij een internationaal consultancykantoor op de Zuidas. Bij SCG heb ik voornamelijk geleerd om de juiste vragen te stellen, problemen te structureren en te analyseren. Dit pas ik nu elke dag toe in mijn werk.

Lars Ammerlaan
Voorzitter en oprichter

Joyce Sint Nicolaas Msl

Sinds september doe ik een bestuursjaar bij Student Consultancy Group (SCG). Dit is voor mij een erg leerzame ervaring waarin ik veel praktische ervaring op doe naast mijn studie en meer inzicht krijg in het bedrijfsleven. Ik vind het erg interessant om mee te denken met de vraagstukken waar bedrijven mee zitten en met frisse kennis ook daadwerkelijk input te hebben.

Als bestuur krijg je te maken met veel verschillende taken. Zo zijn wij intensief bezig met acquisitie van nieuwe projecten, ik vind het erg interessant om te ondervinden en leren hoe je dit het best kunt uitvoeren. Daarnaast begeleiden we onze student-consultants met hun project waardoor je meedenkt met de vraagstukken van het project en ook communicatie skills leert. Verder houd ik me persoonlijk ook bezig met de marketing van SCG. Ik wist eerst weinig van marketing af, maar heb hier nu in korte tijd veel meer kennis over.

SCG is nog een jong bedrijf waar veel groeimogelijkheden liggen. Als bestuurslid vind ik het een leuke uitdaging om deze groeimogelijkheden te realiseren. Er is heel veel vrijheid wat betreft de invulling van je functie en de implementatie van creativiteit.

Dit bestuursjaar heeft voor mij veel betekend. Het heeft mij ook geholpen om te ondervinden waar mijn interesses echt liggen en welke richting ik interessant vind voor mijn verdere studievervolg en carrière.

Yasmine Lurvink
Projecten & Acquisitie

Met het SCG bestuur in contact komen?

Wil je graag meer informatie over SCG, onze projecten of wil je gelijk weten wat SCG voor jou kan betekenen? Dat kan! Klik op de knop hieronder om naar de contactpagina te gaan.