voor bedrijven, door studenten 

Student Consultancy Group (SCG) is een studenten-consultancy service voor bedrijven in verschillende sectoren.

Student Consultancy Group is opgericht in december 2016 als een studenten-consultancy service voor bedrijven in verschillende sectoren. Met een groep gemotiveerde studenten uit verschillende studierichtingen geeft SCG advies op maat aan bedrijven die tegen vraagstukken aan lopen. Dit kunnen problemen zijn waar moderne kennis vereist is, of projecten waar extra hulp bij nodig is. Daarnaast is SCG een non-profit stichting, wat betekent dat ons advies betaalbaar is. Bij ons staan snelheid, conformiteit en kwaliteit hoog in het vaandel. Onze werkwijze heeft vaak bewezen tot nieuwe inzichten te komen.

ONZE DIENSTEN

Hieronder een aantal voorbeelden van eerder uitgevoerde projecten. Wij sluiten in eerste instantie nooit een vraagstuk of project uit. Met ons netwerk van 200+ student-consultant hebben wij een uitgebreid bereik van uiteenlopende studierichtingen.

 • Financiele analyses;
 • Marketingstrategieen;
 • Social media optimalisatie;
 • Businessplannen;
 • Marktonderzoek;
 • Duurzaamheidsanalyse;
 • Klanttevredenhied onderzoek;
 • Juridische dienstverlening

LEGAL TEAM

Sinds kort heeft SCG een nieuwe tak opgezet die is gefocusd is op juridisch advies:

Het Legal Team van SCG geeft juridisch advies wat bedrijven en ondernemers de juiste richting op stuurt. Wij bieden juridische oplossingen op bijna alle gebieden voor een extreem laag tarief. 

Denk hierbij aan:

 • Aansprakelijkheid

 • Geschillen met leveranciers en schuldeisers (debiteuren en crediteuren)

 • Algemene voorwaarden

 • Arbeidscontracten

 • Consumentenrecht (bijv. retourbeleid)

 • Contracten in algemene zin (denk aan verzuim, ontbinding, vernietiging, ingebrekestellingen, betalingstermijnen, elektronisch contractenrecht enz.)

 • Rechtsvormen, reorganisaties en omzettingen en de fiscale aspecten 

 • Intellectueel eigendom (bijv. misbruik daarvan door derden)

 • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, Europese Privacywetgeving). (‘‘voldoet mijn website aan privacyregels?’’)

 • Vergunningen en milieuregels (bestuursrecht) (in beroep gaan tegen beschikkingen van bestuursorganen)
 • Alle juridische gevolgen van beleidskeuzes in een organisatie

 

ONZE WERKWIJZE

Ambitieuze studenten van alle studierichtingen ingeschreven in on data-base kunnen op flexibele basis een van onze consultancy projecten oppakken.

Wij als SCG zijn de contactpersoon tussen het bedrijf en de student-consultant en begeleiden de student-consultant tijdens het project.

Wij werken op projectbasis aan projecten die worden uitgevoerd in een flexibele omgeving. Inmiddels hebben wij al meerdere projecten afgerond en zijn onze student-consultants met verschillende projecten aan het werk. De lengte van de projecten varieert van 1-6 maanden en de tijdsbesteding is tussen 5-25 uur per week. Achteraf krijgt de student een vergoeding voor het aantal gewerkte uren aan het project.

Inschrijven als student-consultant in ons database is geheel vrijblijvend.

Waarom kiezen voor SCG?

Bedrijven hebben vaak behoefte aan de creatieve en innovatieve input die studenten kunnen leveren in organisaties..

De concurrentie op de arbeidsmarkt neemt toe, bedrijven vinden het in toenemende mate belangrijk dat studenten zich naast hun studie hebben ontwikkeld. Tegelijkertijd hebben veel bedrijven behoefte aan waardevol advies op maat. Met dit idee is SCG eind 2016 opgericht.

SCG heeft een groot netwerk van topstudenten met uiteenlopende studierichtingen. Ze bevinden zich in de eindfase van hun Bachelor of de beginfase van hun Master. Al onze studenten worden geselecteerd op: ambitie, doorzettingsvermogen en deskundigheid.
De voornaamste reden voor studenten om een project namens SCG uit te voeren is het opdoen van praktijkervaring. Voor het uitgevoerde project krijgt de student achteraf een vergoeding.

SCG geeft bedrijven de kans om op een andere manier te kijken naar uitdagingen die zich binnen het bedrijf voordoen. Bedrijven hebben behoefte aan creatieve en innovatieve input die onze studenten kunnen leveren in soms verouderde organisaties. Door alle innovaties in bedrijven en de snelle groei in de ICT sectoren is er steeds meer behoefte aan vernieuwing. Tijdens het project begeleidt SCG de student-consultant om hoge kwaliteit te waarborgen en om de zorgen voor het bedrijf weg te nemen.

SCG levert advies op maat. Door onze brede database van studenten kunnen wij voor elk type project de geschikte student vinden.

De voordelen van Student Consultancy Group

 Verschillende sectoren

Wij kijken naar de interesses van een student en matchen zijn of haar profielschets aan een geschikte opdracht. Studenten kunnen zo werkervaring opdoen in de praktijk en bedrijven krijgen de meest geschikte student voor het vraagstuk!

 snelheid en kwaliteit

Bij ons staan snelheid, conformiteit en kwaliteit hoog in het vaandel. De optimale samenwerking tussen student en bedrijf die SCG faciliteert zorgt voor een maximaal resultaat.

Praktijkervaring

De concurrentie op de arbeidsmarkt voor studenten neemt steeds meer toe en via SCG kunnen zij praktijkervaring opdoen zonder meteen een full-time stage te moeten lopen of ergens in dienst te treden.

 Vergoeding

Als student-consultant krijg je een vergoeding voor het aantal gewerkte uren aan het project.

  Flexwerken

Bij SCG kan je werken aan een project in jouw eigen tijd, wanneer je wilt en waar je wilt. Bedrijven hoeven dus ook niet voor werkruimte te zorgen. Hoe mooi is dat?

Ontwikkeling

De praktijkervaring die de student opdoet bij een bedrijf helpt hem of haar klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Bedrijven kunnen zich verder ontwikkelen door de nieuwe inzichten van studenten.

Begeleiding door SCG

Wij begeleiden en ondersteunen gedurende het project door middel van tussentijdse evaluatiegesprekken met de studenten en bedrijven.