App ontwikkelen – Oma’s soep

App ontwikkelen – Oma’s soep

Wat is oma’s soep?

Oma’s Soep maakt elke dag soepen van verspilde groenten met eenzame ouderen. Met structurele gezellige kookdagen, waarbij we gebruik maken van overgebleven groenten, gaan we effectief eenzaamheid en voedselverspilling tegen. De kookdagen met de ouderen financiert Oma’s Soep door op grote schaal soepen te verkopen. Deze soepen maken wij op basis van Oma’s receptuur. De omzet hiervan gebruiken wij om zoveel mogelijk ouderen per week te helpen, op dit moment helpen wij zo’n 150 ouderen per week in Amsterdam, Groningen, Utrecht en Rotterdam. Onze huidige afnemers zijn bedrijven, restaurants en grote cateraars en supermarkten.

 

Welk probleem is er ontstaan?

Het dagelijks organiseren van kookdagen brengt met zich mee dat wij ook dagelijks vrijwilligers nodig hebben die met de ouderen gaan koken. De planning en organisatie hiervan kan veel makkelijker, beter en efficiënter.

 

Wat is het doel?

Door middel van een app moet dit zowel voor de vrijwilliger makkelijk zijn om zich aan te melden voor een kookdag en voor Oma’s Soep makkelijker om vrijwilligers in te plannen. Wij zien dit hetzelfde voor ons als bijvoorbeeld het inplannen van een ‘sportschool lesje’. De vrijwilliger kan zich voor verschillende steden aanmelden (Amsterdam, Groningen, Utrecht of Rotterdam). De app laat zien wanneer en waar de kookdagen zijn gepland en wanneer er plek is of dat een kookdag vol zit.

 

Wat voor soort student?

App bouwen

 

Dus de student zal:

Een app bouwen voor Oma’s Soep waarin vrijwilligers zich kunnen opgeven voor kookdagen

 

Waar werkt de student?

Vanuit huis.

 

Hoelang?

In kennismakingsgesprek een schatting maken en aantal uren bespreken. Oma’s soep betaalt per uur aan SCG uit en SCG betaalt de student uit. SCG zal de student begeleiden en feedback geven gedurende het project.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29/01/2020