Marketingplan – DSR Food

Marketingplan – DSR Food

DSR Foods 

DSR Foods Groningen is een cateringbedrijf uit Groningen. DSR Foods Groningen is een franchise van DSR Food Nederland. DSR Foods Groningen levert aan verschillende doelgroepen e.g. studenten, particulieren en bedrijven. Voor de huidige Corona Crisis ging het goed met DSR Foods, er werd een goede omzet gerealiseerd. Echter door de huidige Corona Crisis staat de catering wereld stil en is de omzet van DSR tot 0 gereduceerd. Door deze ontwikkelingen verkeert DSR in zwaar weer. De vraag aan de Student Consultancy Group is daarom, om de omzet van DSR Foods te verhogen naar een bepaald bedrag. SCG zal gebruik maken van verschillende marketingstrategieën om de producten van DSR Foods aan de man te brengen. 

 

Over SCG 

Student Consultancy Group is een jonge organisatie die op non-profitbasis werkt met als doel ambitieuze en getalenteerde studenten de kans te geven in de praktijk hun verse kennis toe te passen. Bedrijven die gebruik maken van de diensten van SCG profiteren op hun beurt van onze studenten die met een frisse blik op flexibele basis – voor een zeer laag tarief – assisteren in werkzaamheden zonder dat deze geslepen zijn in routine.

 

Student-consultants 

In dit geval gaat twee bestuursleden van SCG dit project zelf uitvoeren. Deze tweede bestuursleden (Floris ter Haar & Bram de Broekert) studeren beide International Business en hebben binnen hun studie meerdere marketing vakken gehad. Bram en Floris gaan eerst onderzoek doen naar de markt en omdat DSR Foods deel is van een franchise ook gaan overleggen met andere franchisenemers om te kijken wat de beste plan van aanpak is. 

 

Uitvoering

Floris en Bram gaan in elk geval onderzoek doen naar de beste strategie, deze ontwikkelen en uitvoeren. Deze strategie zal zich voornamelijk richten op het bedienen van studenten en particulieren. Deze doelgroep kan een kant en klare geleverde maaltijd besteld krijgen voor een goed betaalbare prijs. Hier zal een marketingrapport uit voort vloeien. Dit marketingrapport zal worden uitgelegd aan DSR Foods Groningen. Het rapport wordt geschreven zodat deze na een proefperiode kan worden overgenomen door DSR Foods. 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

08/05/2020