Marketingplan – Ugly Duck

Marketingplan – Ugly Duck

De Ugly Duck Groningen is een goedlopende horecagelegenheid aan de Zwanenstraat. Dit is een centrale plek in Groningen en wordt veel bezocht door onder meer studenten maar ook de lokale bevolking weet het etablissement te vinden. In de doordeweekse middaguren (zondag, dinsdag t/m donderdag) weten de studenten de Ugly Duck te vinden. Echter heeft nu het volgende probleem zich naar voren gebracht: de studenten blijven niet om in de avond te eten. Om de studenten ook in de avond te eten te hebben is gestructureerde en pakkende promotie nodig. De Ugly Duck onderscheidt zich door een betaalbare kaart evenals een breed assortiment van glutenvrije gerechten, echter blijft resultaat nog uit. Student Consultancy Group (SCG) gaat een student(e) leveren die gaat realiseren dat de studenten ook in de avond komen.

SCG gaat een student(e) leveren met een marketing/communicatie studieachtergrond, bij voorkeur een student met ervaring in het gebruik van Photoshop en soortgelijke programma’s. Deze student(e) zal een marketingplan opstellen om zo de studenten in de avond te kunnen bereiken. Om te wennen aan de huisstijl van de Ugly Duck kan door middel van een gesprek met Rutger worden gekeken naar het best passende plan van aanpak, aan de hand van dit gesprek komt de student met concrete stappen om het doel van de opdracht te realiseren. De student(e) gaat werken aan de hand van de huidige acties die de Ugly Duck heeft geïmplementeerd.

De geleverde student(e) zal (in ieder geval) de volgende taken uitvoeren

  • Het opstellen van een duidelijke en overzichtelijk marketing plan om studenten te bereiken in de doordeweekse avonden.
  • Verder bouwen op de huidige acties van de Ugly Duck
  • Het plaatsen van relevante social media ‘content’
Vaardigheden

Gepubliceerd op

18/01/2020