Marketingplan – LUC Rosé

Marketingplan – LUC Rosé

LUC Rosé is een rosémerk wat 4 jaar geleden is opgezet door drie vrienden uit Amsterdam. Het doel van de oprichters was om een droge betaalbare rosé met een mooie kleur op de markt te zetten. LUC Rosé behaalt de salestargets jaarlijks waardoor het een constante groei doormaakt. Omdat rosé voornamelijk in de zomer wordt gedronken, zijn de sales van LUC Rosé seizoensgebonden. De seizoensopening is over 2 weken, op 1 juni. Doordat de sales seizoensgebonden zijn, staat de bedrijfsvoering van LUC Rosé grotendeels stil door het jaar heen. In de piekmaanden (zomermaanden) wordt er intensief tijd geïnvesteerd in het bedrijf door de eigenaren. Tot dusver moet LUC Rosé het voornamelijk hebben van koude sales binnen hun eigen netwerk en verkoop op festivals. Via de website wordt grofweg 10 procent van de sales gegenereerd, het uiteindelijke doel van dit project is om dit percentage te verhogen. Het idee achter het verhogen van de online sales is meer constante en betrouwbare cashflow creëren. Zo zijn er nu tijdens de coronacrisis geen festivals waardoor LUC Rosé mogelijk veel sales misloopt.

Student Consultancy Group is een jonge organisatie die op non-profitbasis werkt met als doel ambitieuze en getalenteerde studenten de kans te geven in de praktijk hun verse kennis toe te passen. Bedrijven die gebruik maken van de diensten van SCG profiteren op hun beurt van onze studenten die met een frisse blik op flexibele basis – voor een zeer laag tarief – assisteren in werkzaamheden zonder dat deze geslepen zijn in routine.

SCG gaat een student(e) leveren met een achtergrond in marketing/sales. Een student die de commerciële kant van LUC Rosé kan optimaliseren door nieuwe klanten naar de website te trekken. Gedurend dit project gaat de student(e) een marketing plan schrijven om via de actieve sociale media platforms van LUC Rosé nieuwe klanten naar de website te trekken. Dit moet leiden tot een uitbreiding van het netwerk van LUC Rosé. Hierbij moet er ook een begin worden gemaakt met een Customer Relationship Management systeem. Het doel van CRM is om er voor te zorgen klanten die via de website het product bestellen dit vaker dan eenmaal doen.  De student(e) kan gebruik maken van SEO en/of adwords om op een effectieve manier klanten via advertenties naar de websites te leiden. Ook mag de student(e) zijn/haar inzichten delen betreffend de website, zoals bijvoorbeeld de besteldrempel van een doos rosé (denk aan de vraag: kost dit teveel kliks?).

Op de lange termijn moet er gekeken worden naar de automatisering van het proces van bestelling tot levering, zodat de oprichters van LUC Rosé niet zelf de dozen in handen hoeven te houden. Om te wennen aan LUC Rosé zal door middel van een gesprek naar het best passende plan van aanpak en de eventuele geschiktheid van de student(e). Aan de hand van dit gesprek zal de student(e) met een planning komen en concrete stappen komen op het doel van de opdracht te realiseren. De gewenste eigenschappen van de student(e) zijn kennis over marketing en commerciële interesse.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

19/05/2020