Marktonderzoek – Gepro Electronics B.V.

Marktonderzoek – Gepro Electronics B.V.

Gepro Electronics B.V. is een software en hardware bedrijf dat sinds 2010 opereert. Aangezien de afgelopen tien jaar de digitale wereld een steeds grotere stempel op ons dagelijks leven drukt, is het niet onbegrijpelijk dat Gepro een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt.
Gepro werkt samen met grote telecombedrijven, transportbedrijven, en eigenlijk elk bedrijf dat op zoek is naar innovatieve oplossingen en robuuste elektronica. Gepro’s streven is vooral kijken naar de toekomst en hoe kunnen zelfs de kleinste details geoptimaliseerd worden. Waarom zou een medewerker elke keer moeten checken of een bepaald product op is, of checken wanneer een re-fill nodig is? Dat blijkt in veel gevallen een verspilling van tijd, en dus geld. Gepro denkt dat dit makkelijker kan, dus installeert het in de desbetreffende locaties en producten microchips en sensoren die een melding zullen geven wanneer dit wel nodig is. Dit is een van de vele dingen die Gepro aanbiedt.

Gepro kwam SCG tegen toen ze op zoek waren naar een student die voor het bedrijf moest zien uit te zoeken wat de marktkansen zijn voor IoT. In essentie is IoT een data oplossing system uit Noord-Amerika die data monitort en verwerkt, maar ook ‘over the air’ software download om het onderliggende systeem van nieuwe functionaliteit e/o foutoplossingen te voorzien. Toch iets ingewikkelder dan wat SCG gewent is dus zijn wij als bestuur op zoek gegaan naar de perfecte match en vonden wij een een Business IT student die het project sindsdien heeft opgepakt. Dit project is in begin mei gestart en zal in totaal 10 weken duren, hierbij zal de student elke week zijn resultaten presenteren aan de leiding van Gepro. Het is natuurlijk erg interessant om als bestuurslid van SCG ook een inzicht te krijgen op dit vakgebied, daarbij komt de praktijkervaring die de student opdoet bij een gerenommeerd bedrijf als Gepro, die in ruil daarvoor nieuwe marktkansen zullen ontdekken.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

26/05/2020