Marktonderzoek – The Great Unknown

Marktonderzoek – The Great Unknown

The Great Unknown is een reisbureau gevestigd in Groningen dat eind 2019 is opgericht door Thijs en Aletta. Het reisbureau biedt reizen aan naar soms onorthodoxe bestemmingen voornamelijk gelokaliseerd ten oosten van Nederland, zoals Noord-Korea. Dit is niet het enige wat The Great Unknown onderscheid van andere reisbureaus, zo zijn Thijs en Aletta in ieder land die zij als bestemming aanbieden zelf geweest, waardoor ze reizigers kunnen voorzien van unieke insider tips. Daarbovenop is er ook aandacht voor het milieu en de leefomgeving, wat zich uit in samenwerkingen met lokale reisorganisaties, gidsen, zoveel mogelijk reizen met het openbaar vervoer en gebruik van recyclebaar materiaal. Aangezien The Great Unknown pas recentelijk is opgezet en Thijs en Aletta zelf weinig tot geen ervaring hebben op het gebied van marketing hebben ze de hulp van SCG ingeschakeld. Hierom zoeken ze hulp bij het beantwoorden van vragen zoals: “Wie is onze doelgroep”, “Wat is het beste middel op onze doelgroep te bereiken” en  “Wat is de beste strategie voor dat middel”. Buiten deze hoofdvragen zou hulp op het gebied van social media, hun website maar ook mogelijke ‘offline’ kanalen om mensen te bereiken welkom zijn. Thijs en Aletta hebben ook ‘Free Tours Groningen’ opgezet, wat tot nu toe goed werkt. Free Tours zou kunnen worden ingezet om The Great Unknown te promoten.

SCG gaat een student(e) leveren met een achtergrond in: marketing. Deze student(e) zal een marketing onderzoek gaan uitvoeren waaruit duidelijk wordt wat de doelgroep is van The Great Unknown, via welk medium zij deze doelgroep het beste kunnen bereiken en een strategie voor dit medium. Daarnaast zijn ook op- en aanmerkingen welkom betreffend de website, mogelijke offline manieren van mensen bereiken en indien mogelijk Google search optimization. Om te wennen aan The Great Unknown zal door middel van een gesprek naar het best passende plan van aanpak en de eventuele geschiktheid van de student(e). Aan de hand van dit gesprek zal de student(e) met een planning en concrete stappen komen om het doel van de opdracht te realiseren. Gewenste eigenschappen zijn zelfstandigheid, initiatiefrijk en enthousiasme.

 

In deze crisistijd zijn er veel ondernemingen die zeer zwaar worden getroffen door veel onzekerheden. SCG wil helpen. Wij als studenten hebben door de huidige situatie meer vrije tijd over. Deze kunnen we nuttig besteden, daarom biedt SCG de de getroffen ondernemingen, waaronder The Great Unknown, een kosteloos project aan. 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

08/05/2020