Arbeidsmarkt communicatie strategie – Brabantia

Arbeidsmarkt communicatie strategie – Brabantia

Brabantia zoekt een student(e) die vanuit zijn/haar eigen werkplek gaat werken aan het versterken van het Employer Brand van Brabantia. Het doel van deze opdracht is het aantrekken en behouden van een talent pipeline voor de toekomst. Student Consultancy Group (SCG) levert daarom aan Brabantia een derdejaars Small Business and Retail Management Bachelor student(e).

De student(e) zal ca. 10 uur per week, vanuit een door de student(e) gekozen werkplek werken aan het project voor een perio- de van 2 maanden. Mocht er vanuit beide partijen behoefte aan zijn, dan kan deze periode nog verlengd worden met ca. een maand. De student(e) zal normaal gesproken niet op het kantoor van Brabantia aan projecten werken, tenzij hier vanuit beide partijen behoefte aan is.

Gedurende deze periode zal de student(e) werken aan het opstellen van een arbeidsmarkt communicatie-strategie. Hierbij is het zaak dat de student(e) de Employee value proposition van Brabantia helder krijgt. De student(e) gaat deze doelen behalen door middel van o.a.: literatuuronderzoek, interviews met huidige werknemers van Brabantia, interview van een lid van het Tias projectteam 2017 en door het opstellen van een plan van aanpak.

 

“Afgelopen jaar heb ik bij de Student Consultancy Group een project gedaan voor Brabantia. Brabantia maakt metalen en kunststof huishoudelijke artikelen. Een huisgenoot van mij die actief was in het bestuur van de Student Consultancy Group wees mij op het project, waarna ik mij meteen heb ingeschreven via de website. Het leek mij een mooie kans om praktijkervaring op te doen bij een bedrijf! Het doel van mijn project was het schrijven van een arbeidsmarktstrategie. De inhoud van de strategie was gebaseerd op een intern onderzoek in de vorm van enquêtes en interviews en een extern onderzoek in de vorm van een marktanalyse en literatuuronderzoek. Ik werd hierin begeleid door iemand van Student Consultancy Group en een contactpersoon bij Brabantia. Het project bedroeg wekelijks 10 uur die ik zelf kon indelen. Om de twee weken had ik een evaluatiegesprek met de contactpersoon van Brabantia. Het was voor mij een leerzame ervaring om te zien hoe de communicatie en marketing in een groot bedrijf . Daarnaast vond ik het erg leuk om met mijn project hieraan bij te mogen dragen!” Aldus, Daan Trommel (Student consultant bij SCG).

 

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

24/01/2020