Data-analyse – metCarien

Data-analyse – metCarien

“De afgelopen weken heb ik via de Student Consultancy Group een project voor makelaardij MetCarien mogen doen. MetCarien is een persoonlijk gedreven, zeer snelgroeiende makelaar en mede daardoor ontzettend interessant in de huidige huizenmarkt.
Voordat ik aan mijn stage in het buitenland zou gaan beginnen had ik nog een aantal vrije weken die ik graag in wilde vullen met een project, opdracht of werk om persoonlijke en praktische ervaring op te doen. Nadat ik heb gesproken met enkele bestuursleden van de SCG kwam deze leuke opdracht op mijn pad. Gelukkig waren beide partijen erg flexibel waardoor ik op korte termijn, fulltime aan de slag kon. Het doel van de opdracht hield in dat ik een data-analyse zou uitvoeren op de bedrijfsvoering van MetCarien. Ik was erg vrij in het aantal uren en de locatie waar ik zou gaan werken, hierdoor heb ik veel tijd in Groningen, Amsterdam, de trein, het kantoor van MetCarien en zelfs in het buitenland aan de opdracht kunnen besteden wat ideaal was voor mijn situatie.
Naarmate de opdracht vorderde kreeg ik steeds meer inzicht in de analyses en konden wij samen over bepaalde informatie met elkaar van gedachten wisselen. Ik wil beide partijen ontzettend bedanken voor deze ervaring, dankzij de prettige communicatie tussen het bestuur van de SCG en MetCarien kijk ik terug op een zeer geslaagde samenwerking.” Aldus, Leonard

 

OPDRACHTOMSCHRIJVING:

MetCarien is een goedlopend makelaarskantoor gevestigd in Huizen, Noord-Holland. metCarien onderscheidt zich door te richten op het hogere segment binnen de huizenmarkt. Dit alles ondersteunt door transparante en kwalitatief goede service van het kantoor, bestaande uit 3 medewerkers. MetCarien heeft in de afgelopen jaren veel groei doorgemaakt, deze groei is gepaard gegaan met een aantal onduidelijkheden. Deze onduidelijkheden moeten in kaart worden gebracht door een instantie, hier biedt de Student Consultancy de helpende hand. Student Consultancy Group is op zoek naar een student(e) die een data analyse gaat maken aan de hand van de vragen van metCarien.

SCG zoekt een student(e) met een marketing/informatie studieachtergrond, bij voorkeur een student met ervaring in het gebruik van verscheidene data analyse-programma’s. Deze student(e) zal een data-analyse toepassen op het bedrijfsvoering van metCarien. Dit zal daarna worden weergegeven in een duidelijk overzicht. Om te wennen aan metCarien, zal door middel van een gesprek met het kantoor worden gekeken naar het best passende plan van aanpak. Aan de hand van dit gesprek komt de student met concrete stappen om het doel van de opdracht te realiseren.

De student(e) gaat in ieder geval deze taken uitvoeren:

  • Het opstellen van een databestand dat duidelijk antwoord geeft op alle vragen van metCarien
  • Duidelijk geven waar mogelijkheden liggen voor metCarien

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29/01/2020