Financiële data analyse – Mint Tower Capital

Financiële data analyse – Mint Tower Capital

Mint Tower Capital zoekt een student(e) die op kantoor aan verschillende projecten kan werken met betrekking tot trading. Student Consultancy Group (SCG) levert daarom aan Mint Tower Capital een derdejaars Bachelor of Master student(e) met affiniteit voor trading die Econometrie studeert en die het liefst vaardig is in VBA, en anders erg vaardig is in Excel.

Mocht de student geen of erg weinig ervaring hebben met VBA, dan verifieert Mint Tower Capital het Excel niveau van de student voordat deze aan de slag gaat. In alle gevallen wil Mint Tower Capital eerst kennis maken met de student voordat deze op kantoor gaat werken.

De student zal 1 dag per week, in totaal 12 dagen op het kantoor van Mint Tower Capital in Amsterdam werken voor een periode van 3 maanden. De student zal niet buiten het kantoor aan projecten werken, omdat de student met gevoelige data werkt die binnenshuis moet blijven.

Gedurende deze periode zal de student financiële data van o.a. Bloomberg analyseren. De student zal dit voornamelijk doen door modellen in Excel te maken waarmee de data geanalyseerd kan worden. Hiervoor komen de VBA-vaardigheden van de student aan te pas. Deze analyses worden gebruikt door Mint Tower Capital om beslissingen over trades te maken. De student zal aan verschillende (kleine) projecten werken waar bij Mint Tower Capital op dat moment vraag naar is, maar zal in brede lijnen wel met de zojuist omschreven activiteiten bezig zijn. Om ervoor te zorgen dat de student dit werk goed kan doen, biedt Mint Tower Capital de nodige middelen aan (computers, software, data, etc.)

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16/12/2019