Introductie

Zit jij erover na te denken om te gaan solliciteren naar een baan bij een consulltancy kantoor? Of weet je nog niet wat je leuk lijkt en wil je alle opties open houden? Middels dit artikel willen we je informeren over waar consultancy kantoren naar zoeken in een student en hoe je in je studententijd naar een baan in de consultancy wereld toe kunt werken . Hieronder vind je vijf punten waar je naar onze ervaring en kennis (vaak) aan moet voldoen als je bij een groot consultancy kantoor aan de slag wilt gaan.

Relevante nevenactiviteiten

Het is belangrijk om veel substantiële nevenactiviteiten te hebben gedaan als je bij een consultancy kantoor aangenomen wilt worden. Het woord ‘nevenactiviteit’ omslaat vele, diverse bezigheden . Denk aan commissies bij bijvoorbeeld een studentenvereniging, sportvereniging, studievereniging etc. die je tijdens je studententijd kan doen, een bestuursjaar (dat kan zowel part-time als full-time zijn). Naast het feit dat je bij deze nevenactiviteiten leert om goed samen te werken en duidelijk te communiceren, doe je er vaak ook relevante bedrijfservaring mee op. Deze nevenactiviteiten bereiden je erop voor om later samen te werken in teams met je collega’s.

Hoge cijferlijsten

Als je wilt solliciteren op een bepaalde vacature bij een consultancy-kantoor, zal je merken dat de concurrentie groot kan zijn. Het is daarom belangrijk dat je je van de rest kan onderscheiden. Dit kan onder andere door hoge cijfers te halen. Binnen de consultancy-wereld zijn vaak zowel de cijfers die je op de middelbare school, als de cijfers die je tijdens je bachelor of masters hebt behaald, van belang. Een gemiddelde van minstens 7.0  is voor sommige consultancy-kantoren zelfs een harde vereiste om te kunnen solliciteren. De cijfers die je voor wiskundige vakken hebt behaald zijn in het bijzonder belangrijk. Als je hiervoor hoge cijfers hebt gehaald toon je aan analytisch sterk te zijn, wat erg belangrijk is in de consultancy-wereld.

Bedrijfservaring

Voor bedrijven is het fijn als een student al bedrijfservaring heeft opgedaan. Bij bedrijfservaring kan je denken aan een aantal vormen van interactie die je met een bedrijf gehad hebt, zoals een stage, een traineeship, een baan (als werkstudent(e)) etc. Bedrijven vinden het vaak prettig als een student al over eerdere bedrijfservaring beschikt, omdat diegene al een beter beeld heeft van de dynamiek van een bedrijf in een bepaalde sector. Als je de kennis van een student die al meerdere stages heeft afgerond vergelijkt met de kennis van een student die tijdens zijn studententijd niets naast zijn studie heeft gedaan, is er vaak een aantoonbaar verschil.

Buitenland ervaring

Binnen de consultancy-wereld bestaat de kans dat je gedurende een bepaalde periode van je loopbaan als expat wordt uitgezonden . Daarom zie je soms bij een consultancy-vacature dat het een pré is dat de kandidaat een periode in het buitenland heeft doorgebracht . Voorbeelden van buitenland ervaring zijn een exchange-programma van je studie of een stage bij een bedrijf in het buitenland. Studenten die deze ervaring hebben, hebben een kleine voorsprong op studenten die hier niet over beschikken.

Weet jezelf te onderscheiden

Omdat de concurrentie voor bepaalde vacatures binnen de consultancy vaak erg groot is, is het belangrijk dat je jezelf als kandidaat kan onderscheiden. Dit kan je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door te laten zien dat je vroeger (of nog steeds) aan topsport hebt gedaan. Dit toont een bepaalde mate van discipline en fitheid. Daarnaast kan jeop je CV vermelden datje een instrument bespeelt. Dit geeft doorzettingsvermogen en vaardigheid aan. Daarnaast kan je denken aan minder alledaagse vaardigheden  waarmee je jezelf kunt onderscheiden van de competitie. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld sudoku-expert, debatwedstrijd-winnaar, schaakkampioen etc.